söndag 28 februari 2010

Säsongen som gått

Försöker sammanfatta den gångna bandysäsongen på följande sätt.

Säsongens….

Ja: Hela lagets utvecklingskurva. Från det lite valpiga i höstas till ett riktigt bra lag i slutet.

Nej: Förlusterna mot Västanfors och Finspång i början av serien. Vi skyller väl på orutin och trasig buss.

Gamling: Han må vara gammal och ifrågasatt men han levererar. ”Palle” vet var målet står och vinner åter den interna skytteligan, ett mål före ”Berra”. Han blir faktiskt trea i norra Allsvenskans skytteliga. Dessutom ser han ut att ha roligt på plan. Fortsättning, tack.

Målis: Är det den bästa vintern Pasi gjort? Det känns så. Fortsättning,tack.

Buse/ar: Nästan fyra matcher har vår försvarslinje med ”Lacke”, ”Kalle” och ”Böna” tillbringat på busets bänk. 330 minuter för att vara exakt.

Heja: Finspångs hejarklack. En samling glada figurer som sjöng och hejade på sitt lag under hela matchen i såväl med- som motgång. Inte ett bu eller domarjä*el. Tack för uppvisningen.

Halv: Johan Jansson-Hydling i Ljusdal. En glad prick som alltid tar sig tid att småsnacka lite med en hårt arbetande sargvakt. När han med glimten i ögat bad om ursäkt när han kanat genom sargen då förtjänar han en ros. Härlig kille det.

Bu: NSK:s uppträdande i sista matchen mot KBK. 3-11 i en match där allsvenskt kval stod på spel. Att sen en del inte klarade av motgången gör ju inte saken bättre. Skämmes!!

Flerfaldigt bu: Tillberga Bandy. Deras uppträdande, deras förbannade gnällande, deras Pelle och deras ledare var bland det värsta som besökt oss sen förra gången dom var här. Ett riktigt grisgäng. Bra att dom gick upp i eliten så vi slipper dom nästa år.

Vad gör han?: Skutskärs målman. När domaren blåser för kafferast då tar ljushuvudet några bollar ur korgen och kastar iväg dom över fångnätet och reklamplanket, ut i djupsnön och försvunna till framåt våren då någon ivrig bolletare hittar dom. När slutsignalen går river han ner bollkorgarna framför ögongen på en förvånad liten knatte till bollkalle som just ska ta rätt på korgarna. Ibland undrar man.

Match: Nyss nämnda Skutskär. 6-0 i underkant och Pasi hade inte en räddning på hela matchen. Elitklass.

Fadäs: Domarteamet Lisell (vilka annars?). Dom kom hit med en överlägsen attityd och missade ta en utvisning då motståndarledaren fick lämna sitt bås. Det påpekade en uppmärksam sargvakt för en av domherrarna efter matchen och hakan tappades. -Oj, det missade vi. Tur som var så vann Kalix den matchen.

Försök: I sista matchen flyttades ”Lacke” och ”Stål-Kalle” upp som forwards för att få chansen att göra sitt första mål för säsongen. Dom matades med bollar men det ville sig inte.
Dom är bra ändå.

Hahaha: Utspelade sig på Nyborgsvallen där vi på läktaren står alldeles bakom spelarbåsen.
Härnösands ledare får för sig att han måste skicka upp ”Jonte” som forward vilket han basunerar ut över plan, ett par gånger med allt gällare röst. Då kliver en av avbytarna upp och klappar ledaren på axeln och förkunnar lugnt. –Du,vi har ingen ”Jonte” laget.
Humor.

Team: De sju bakom sargen. En samling gubbar med blåa västar som med nit och flit ser till att sargen alltid ligger perfekt. Tack för i år kollegor.

Inga kommentarer: