söndag 31 januari 2010

VM-guld

Jösses, vilken söndag.

Vilken fruktansvärd dramatik det bjöds på i årets VM-final i bandy.
Sverige ledde med 2-0,3-1 och 4-2 men ryssen gav inte upp. Dom tog över matchen och jagade i kapp till 4-4 När så Patrik Nilsson dunkar in en straff, efter magnifikt "förarbete" av Daniel Berlin, i minut 87 slog jag klackarna i taket. Jo hejsan svejsan.
På en hörnretur i 92:a minuten kvitterade åter ryssarna. Gamnacke, och Golden Goal väntade.
Fem minuter in i den andra förlängningskvarten hände det. Patrik Nilsson passade Daniel Mossberg ( vem annars? ) som bröt in från vänsterkanten, rundade målisen och la in 6-5.
Jag var slutkörd i min soffa efter dramat men orkade ändå med en liten segerdans.

Sveriges P-15 vann också VM-guld och som grädde på moset (?) så fixade Emil Viklund och hans lagkompisar VM-guld för P-19 borta i Ulijanovsk efter 4-2 mot Finland. Emil gjorde Sveriges två första mål.

Stort GRATTIS idag till Emil i P19, Olov Englund och Daniel Välitalo i det "stora" landslaget.
Även ett grattis till Kalix finska deltagare, målisen Pasi Hiekkanen och tränaren Tommy Österberg till bronset.

En bra dag.( Förutom att det snöar så förbenat, usch)