lördag 11 december 2010

Svinkall bandymatch

En riktig garderobtömningsdag idag.
Femton kalla och en nordanvind som drog genom märg och ben gjorde dagens bandymatch till en utmaning för oss tappra.

Finspång på besök, serietrea med revanschlust upp över öronen efter en obegriplig plump mot Västanfors i senaste matchen.
Ett Finspång som dessutom var ofina nog att vinna mot Kalix när de möttes nere i Östergötland, 4-3 i en snömatch då.
Efter att skådat detta lag idag ter sig de siffrorna fullständigt obegripliga ty gästerna var långt ifrån bra plus att våra hemmahjältar var riktigt, riktigt, bra.

Första halvtimmen åkte Kalix "Young guns" i cirklar, fyrkanter, åttor och nior runt de stelbenta vita fienderna som var så vilsna att vi funderade på att skicka ut sökhundar och skallgångskedjor. Det var banne mig Elitserieklass då.

När Simon V. i minut 29 gjorde 4-0, på en hörnvariant som renderar i Nobelpris för den som klurar ut hur den gick till, så stängde de röda matchen.
Total kontroll.
5-0 strax innan det varma kaffet serverades gjorde det hela allt säkrare.

Andra rundan blev mest en transportsträcka. Hemmasönerna kontrollerade och de allt mer frustrerade vita fienderna frös allt mer om öron och näsor ju mer siffrorna rann iväg.
Slutsiffrorna 11-4 säger allt.

En del snygga mål fick vi, 175 tappra själar, se, men det som jag kommer mest ihåg är Mischas solonummer vid Kalix 8.
När han kurvar upp djupt nere i egna kvarter och trampar igång över mittplan, väl inne i fiendeland gungar han lite med kroppen från sida till sida, vildsinta fiender hänger som en klase vindruvor på honom men han bryter sig igenom och rundar den stackars sprattlande målmannen, då får jag rysningar och får flashbacks från tider som flytt.
Jag tror hans far log i bandyhimlen.

Och "Slim Jim" sköt från höften. Tre straffar = tre mål. Han har bommat en enda straff i vinter men då föste han in målvaktsreturen.

Heja!

Inga kommentarer: